3.12.2016

One month to go

Moi! En oikein ikinä kuvitellut, millainen prosessi vaihtoonhakeminen olisi. mutta olin väärässä, kun kuvittelin sen käyvän ihan käden käänteessä :-D Käytännössä aikamoista paperisotaa ja monien kymmenien (ellei satojen, no kidding...) sähköpostien vaihtelua.


Olen silti ylpeä, että lähes kaiken olen hoitanut täysin itsenäisesti, sillä koululta ei paljon apua tullut. Ja, kun hakumaa on vielä paikka, jossa englannin käyttäminen on melkein ehdoton ei, tekee se kaikesta ainakin hieman hankalempaa. Nimimerkillä, en puhu sanaakaan ranskaa ja lähes kaikki viestit, joihin olen saanut vastauksen, ovat olleet kyseisellä kielellä! Noh, on ainakin on tullut google translator hyvinkin tutuksi...


Kaikista hankalin ja harmaita hiuksia aiheuttava prosessi kuitenkin oli se itse asunnon etsiminen ja oli vaiheita jolloin olin jo tyytynyt asumaan sillan alla :-D Vuokrathan eivät todellakaan Montpellierissä ole halpoja ja lähes kaikki hyvät asunnot ovat jo täynnä... Kun olin selannut lähes kaikki kaupungin vuokranantajat ja asuntolat läpi ja joutunut kerran huijatuksi, vihdoin löytyi mulle ihana koti soluasunnosta! Juuri remontoitu ja todella lähellä keskustaa ja yliopistoa, eikä vuokrakaan rokota lompakkoa liikaa, jes jes jes!!! Myös kansainväliset kämppikset ovat plussaa, sillä meitä tulee asumaan tuolla ainakin tyyppejä Hollannista, Saksasta ja Suomesta!


Vielä täytyisi muutama asia hoitaa, muunmuassa maistraatille ja suurlähetystölle ilmoittaminen lähdöstä, apurahojen hakeminen, koko elämän ahtaaminen matkalaukkuun ja muutto mun ihanasta ja rakkaasta kodista pois. Sitten oonkin jo täysin lähtövalmis, iik!

1 kommentti:

  1. Ihanat kuvat ja mahtava tsemppi päällä niin meillä kun varmaan sinullakin.
    Haikeudella päästetään maailmalle mutta tulet varmasti kokemuksia rikkaampana takaisin!

    VastaaPoista