24.2.2017

#Vainranskajutut

Ranskassa on ihan ok puhua opettajan kanssa, mistä alkoholijuomista tykkää. Nimittäin meidän opettajamme sitä kysyi meiltä! Eipä tulisi Suomessa tämä mieleenikään.

Täällä ei koskaan ole kiire minnekkään. Ei koulussa, ei kaupan kassalla, ei pankissa, ei missään. Asiakaspalvelu on täällä todella hidasta ja joskus oon odottanut, kun asiakas ja kassa vaihtaa kuulumiset ihan pitkän kaavan kautta, ennenkuin mua palveltiin.

Ja kaikki ovat täällä AINA myöhässä. Vain suomalaiset ja saksalaiset pääsevät ajoissa paikalle :-DMyöskään se Suomesta tuttu asiakaspalveluhymy ei ole täällä tuttua. Nimittäin ketään ei hymyile kassalla. Eikä välttämättä edes sano sulle mitään koko aikana, kun asioit.

Ihmiset ovat todella tuttavallisia ja näin Suomalaisen näkökulmasta hieman jopa hyökkääviä välillä :-D 

Kaduilla on ihan normaalia tulla kysymään tuntemattomilta tupakkaa. Sut vain pysäytetään keskellä tietä ja kysytään. Itse, kun en polta olen monta kertaa saanut vihaiset ranskalaiset huudot perään :-D Muutenkin täällä ihmiset polttavat todella paljon... Niin sisällä kuin ulkona.

Ihmisillä on täällä arkisinkin elämä töiden jälkeen. Välillä tuntuu, että Suomessa kaikki pakoilee toisiaan kaikin keinoin, mutta täällä lähdetään töiden jälkeen ystävien kanssa lasillisille nauttimaan.Varsinainen fitness buumi ei ole Ranskassa havaittavissa. Ihmiset käyvät lenkillä ja salilla tottakai, mutta enemmän uskon, että täällä halutaan panostaa elämästä nauttimiseen ja ihmisten näkemiseen, kun salilla hikoilemiseen.

Vaikka lämpöasteet ovatkin heitelleet jo +20 puolelle, suurin osa ranskalaisista käveleee täällä edelleen toppatakki päällä ja katsovat meitä shortseissa ja mekoissa kulkevia vaihtareita, kuin hullua :-D Täällä on melkein, kuin Suomen kesä, joten aionkin pukeutua sen mukaisesti :-D


1 kommentti:

  1. Tässäkin näkee sen kulttuurisen eron! Eipä tuollainen vetele täällä koti Suomessa. Olis yleisön osastot täynnä kirjoituksia " Ikävistä" myyjistä:)

    VastaaPoista