27.1.2017

International student problems

Löysin pinterestistä tällaisia kuvia, joissa oli vaihtarien kokemia "ongelmia". Mun mielestä nää oli tosi osuvia ja ajattelin koota niistä parhaat! Nää on varmastikkin niitä yleisimpiä stereotypioita, mitä ajattelee, kun on vaihtarina jossain. Mutta samaanaikaan myös niin totta! :-D


Kyllä. Täällä kaikki haluaa, että puhun heille suomea ja että opetan kaikki yleisimmät lausahdukset, kuten hyvää huomenta, moi, mitä kuuluu... On niin hauskaa kuulla, kun jotkut yrittävät sanoa lauseita, joissa on ä tai ö, sillä se ei aina luonnistu ihan yhtä helposti, kuin meiltä pohjoismaalaisilta!


Haluaisin kovasti katsoa suomalaisia sarjoja, mutta en ole vielä onnistunut saamaan niitä toimimaan omalla koneellani... Olen siis todellakin pihalla, kun joku puhuu uusista sarjoista tai mitä putouksessa tapahtui viime lauantaina. I have no idea!


Meitä on täällä Montpellierissä todella vähän suomalaisia. Meidän koulussa kolme ja yhteensä koko kaupungissa tietääkseni vain pari opiskelijaa meidän lisäksemme. Joten olin enemmän kuin innoissani, kun näin Helin. Ja tämä tosiaan piti paikkaansa silloin. Ihankuin olisimme tunteneet jo ikuisuuden, kun juttua vain riitti ja riitti! Voisin sanoa, että meistä tuli ystäviä heti ensimmäisellä minuutilla :-)


Vaikka aikaeroa on vain tänne Ranskaan se miinus yksi tunti, niin silti pitää aina varmistella, että kenen ajassa me puhumme. Varsinkin, jos puhuu myöhemmin illalla ennen nukkumaan menoa, on tämä yksikin tunti vähän ongelmallinen teille, jotka asutte suomessa.


Täällä, kun ei ole niitä citymarketteja tai prismoja, on ollut välillä hieman hankala löytää tarvittavia asioita. Löysin koulumatkamme varrelta todella ison ruokakaupan, jonne oikeasti jo eksyykin, kun etsii kaikkia tarvittavia asioita.

Kyllä, kyllä ja kyllä... Tervetuloa Ranska ja sen byrokratia. Täällä ei oikein voi tehdä mitään, ennekuin olet allekirjoittanut sata ja yksi paperia. Täällä on myös käytäntö, että vain allekirjoitus ei riitä. Sinun tarvitsee aina kirjoittaa muutama lause, jossa vakuutat, että olet lukenut tekstin ja ymmärrät sen, ja sen jälkeen vasta allekirjoitus. Sitten, kun teet tämän saman 10 eri sivulle, alkaa jo käsi väsyä...


Täällä on monia ihmisiä, joita ärsyttää, kun vanhemmat huolehtivat. Itsehän puhun ainakin äitini kanssa joka päivä, joko skypessä tai viesteillä. Myös joka aamu hän lähettää mulle jonkun hauskan kuvan minusta tai muista perheenjäsenistäni, että aamuni alkaisi hyvin. Ihana äiti.Meillä on todella paljon vaihtareita Keski-Euroopasta, joille lennot kotiin maksaa noin 20-50e. Itse varasin meidän talviloman ajaksi meno-paluu lennot Suomeen ja maksoin niistä pari sataa euroa. Epäreilua!!


2 kommenttia:

  1. Ihania kommnetteja.... ja lopuksi äiti on äiti !!

    VastaaPoista
  2. Ja jos kerrankin erehdyt sanomaan et ompa kylmä niin kaikki ihmettelee miten voi muka olla kylmä suomalaisella kun suomessa on aina talvi.. :D

    VastaaPoista