8.1.2017

Sunday

Sunday well spent! Sovittiin, että näemme tänään toisen suomalaisen vaihtarin kanssa ensimmäistä kertaa, nyt kun olen hieman jo tervehtynyt (onneksi). Heli osottautui todella ihanaksi tyypiksi ja vietettiin koko päivä kierrellen ympäri Montpellieriä ja mikä parasta, SUOMEA puhuen. Siis mikä ihana tunne!! Vaikka puhunkin englantia täysin sujuvasti, on se silti välillä todella raskasta koko ajan miettiä miten ilmaista itseään niin, että kaikki sen ymmärtää.


Sunnuntait ovat rauhallisia päiviä täällä. Kaikki kaupat ovat kiinni ja vain muutamat ravintolat ovat auki. Joten tällaiset päivät ovat hyvä käyttää juurikin kaupungin tutkimiseen ja oleskeluun! Tänään kuitenkin nähtiin paljon uutta, käveltiin ympäri ihania katuja, päiviteltiin kodittomien ihmisten määrää (niitä on täällä todella paljon...), löydettiin kiva aukinainen ravintola jossa käytiin syömässä, juotiin lasit viiniä ja päätettiin extemporeena lähteä etsimään rantaa, jossa voitaisiin nähdä auringonlasku. Montpellier siis sijaitsee välimeren rannalla!!


Lähdimme siis matkaan ilman minkäänlaista tietoa määränpäästä ja ilman karttaa. Juostiin ratikasta bussiin, hypättiin ulos, kun merta näkyi ja pääsimme kuin pääsimmekin tuurilla oikeaan paikkaan ja ihailimme merta, simpukoita ja auringonlaskua!


Kun olimme tulossa takaisinpäin, eksyimme, emmekä löytäneet bussipysäkkiä! Aurinkokin oli laskenut ja alkoi tulla todella pimeä, kun me kiersimme ympäri ja ympäri monta kilometriä :-D Olimme varmaan niin hukassa olevan näköisiä, koska ihmiset ottivat meistä kuvia ja videoita... Suomalaiset matkassa, hehe!


Onneksi vihdoin löysimme oikean bussin ja pääsimme turvallisesti perille! Päivän saldona siis monta kymmentä kilometriä kävelyä, naurua ja hyvää seuraa :-)!!!

1 kommentti:

  1. Eipä sitä tutustu paikkaa jos ei uskalla liikkua vähän laajemmalti. Ihanat kuvat ja mukava että olet löytänyt suomalaisen kaverin. Terkkuja, me täällä liukastellaan vesikelissä!!

    VastaaPoista