12.1.2017

Life in Montpellier

Moi! Toista viikkoa vietellään tällä puolella maailmaa, ja en oikein osaa sanoa, meneekö aika hitaasti vai nopeasti. Toisaalta tuntuu, että olen ollut täällä jo ikuisuuden, mutta toisaalta taas en. Pikkuhiljaa alkaa paikat tulla tutuiksi, ja osaa kulkea ilman google mapsia. Arki tulee se täälläkin vastaan ja kaikennäköisiä perusjuttuja on täytynyt hoitaa, mm kävin hankkimassa itselleni kuukausikortin julkisiin, puhelinliittymän ja avaamassa pankkitilin.

Pankkitilin avaaminen täällä on kuulemma pakollista jokaiselle opiskelijalle ja toivoin, että se olisi sujunut ongelmitta mutta ei! Pankkivirkailija ei puhunut sanaakaan englantia.. Toisaalta tämä ei yllättänyt minua, mutta onneksi en ollut yksin liikenteessä. Mulla oli kämppikseni Karin mukana, joka osaa onneksi hieman ranskaa :-D 2 tunnin, muutaman turhautumisen ja varmaan parinkymmenen allekirjoituksen jälkeen saatiin vihdoin tilit auki, huh!Koulua meillä täällä on ollut nyt 4 tuntia per päivä ja vain siis ranskan kieltä. Olen lukenut 3. luokalta asti jo kieliä, mutta mikään ei koskaan ole ollut yhtä hankalaa, kuin tämä... :-D Vaikeita äänteitä ja poikkeuksia löytyy joka lähtöön ja aina, kun kysymme, miksi asiat menevät näin, opettajan vastaus on, että "siksi". :-D Yksi luokkalaisemme sanoi, että osataksesi Ranskaa, täytyisi sun syntyä ranskaan. En voisi olla enempää samaa mieltä...Tällä viikolla aamuluennot ovat olleet kiva juttu, sillä täällä on ollut niin hieno ilma! Aurinko paistaa ja kevyemmällä takilla pärjää mainiosti :-) Tänäänkin otimme luentojen jälkeen suunnaksi keskustan ja kävimme lounaalla ULKONA. Miettikää, on tammikuu ja täällä voi syödä ulkona ilman, että tulee edes kylmä. Ei valittamista ;-)1 kommentti:

  1. Niinpä tammikuu ja täällä liukastellaan ja tuuli vie mennessään. Kyllä teidän kelpaa ja koko ajan lämpimämpääm mennään. Kiva kun tutustut paikkoihin niin osaat sitten opastaa kun tullaan käymään!

    VastaaPoista