16.1.2017

Muutamia havaintoja...

Suurin osa ranskalaisista on ystävällisiä, vaikka he eivät englantia osaisikaan, hymyilevät he ja kieltäytyvät, eivätkä heti tyrmää ihmistä, joka ei osaa puhua ranskaa.

Poskipusut on täällä ihan normipäivää. Muistettavaa on paljon, sillä eri maista tulevat tekevät sen eritavalla. Hollantilaiset pussaavat kolme kertaa, espanjalaiset kaksi, ranskalaiset kaksi... Suomalaiset... No, ei ollenkaan :-D Tähän on vielä totuteltava, etten aina näyttäisi yhtä hölmistyneeltä, kun joku haluaa mua tervehtiä!

Ihmiset käyttävät kenkiä sisällä. Oon yleensä ainut ketä heittää kengät nurkkaan ja hiippailee täällä villasukissa, kun toiset taas pitävät kenkiä jalassa koko ajan.Kerjääjiä on täällä kaduilla enemmän, kuin Suomessa. Esimerkiksi liikennevaloissa jotkut tulevat väkisin pesemään sun ikkunoita ja pyytävät siitä palkkiota.

Peruslämpö taloissa ei ole täällä niin itsestäänselvä asia, mitä Suomessa. Talvella on todella kylmä, kesällä kuuma. Ja lattiat ovat jääkylmiä.

Kodittomia on täällä myös paljon. On ihan ok asua jossain rakennuksen tai kaupan nurkassa oman makuupussin ja matkalaukun kanssa.Liikennesääntöjä täällä ei tunnu olevan. Kukaan ei katso liikennevaloja, eikä suojateitä. Tien yli mennään silloin, kun haluaa ja sieltä, mistä haluaa.

Täällä kuljetaas tramilla, eli ratikalla ja monet paikalliset matkustavat pummilla, vaikka tarkastajia on täällä todella paljon. Heille se on ihan ok maksaa siitä sakko.

Tavaroiden myyminen kadulla. Kun olen kävellyt parina iltana meidän asunnollemme, niin koko pitkän kadun verran oli ihmisiä kaupittelemassa vanhoja vaatteitaan, puhelimiaan ja muuta tavaraa. Ja he jopa huutelevat sun perään, jos et osta heiltä mitään...


2 kommenttia:

  1. Kulttuuri on varmaan todella erilainen ja totuttelemiseen menee oma aikansa. Tiedä vaikka poskisuudelmat tulevat jäädäkseen kun kotisuomeen tulet:)

    VastaaPoista
  2. Monenlaisia havaintoja oletkin jo ennättänyt tehdä. Muistelen että Anna ihmetteli myös omana vaihtoaikanaan tuota kenkä hommaa. Ollaanko me suomalaiset jotenkin outoja kun riisutaan kengät sisätiloihin tultaessa :) Mukavia päiviä sinne! Ihanan aurinkoiset kuvat.

    VastaaPoista